top of page

чт, 17.06

|

Sofia

MMS BrainTech / Session 1 / Електронните камери днес: ползата от гигахерците

Registration is Closed
See other events
MMS BrainTech / Session 1 / Електронните камери днес: ползата от гигахерците
MMS BrainTech / Session 1 / Електронните камери днес: ползата от гигахерците

Time & Location

17.06.2021 г., 18:30 ч. – 20:00

Sofia, bulevard "Cherni vrah" 120, 1407 Krastova vada, Sofia, Bulgaria

About the Event

I. "За алгоритмите" - откриваща беседа / проф. Красимир Манев

II. Електронните камери днес: ползата от гигахерците / Ангел Иванов, ръководител на екип "Алгоритми", MM Solutions

В последните години процесорите в мобилните устройства станаха достатъчно мощни, за да позволят използването на доста сложни алгоритми за обработка на изображения, изчислителна фотография и компютърно зрение. Презентацията ще представи основните етапи и алгоритми.

  • Цифрови камери и необходимост от цифрова обработка
  • Обработка на изображения - основни етапи (Image processing)
  • Калибрация и настройване
  • Изчислителна фотография (Computational photography)
  • Машинно зрение (Machine vision / Computer vision)

ВАЖНО: Събитието е част от  инициативата MMS BrainTech - цикъл от live сесии на алгоритмична тематика. С тях екипът на MM Solutions се стреми да фокусира вниманието на IT общността върху ролята на алгоритмите в развоя на софтуер за вградени камери.  

В рамките на събитието ще се проведе и мини-алгоритмичен турнир, в който по желание могат да се включат всички участници, а най-добрите решения ще бъдат наградени.

За MM Solutions

MM Solutions e компания с над 20-годишен опит в разработването на софтуер за камери на мобилни устройства. Компанията е създадена от група български инженери, които си поставят за цел да разработят първия цифров фотоапарат в Европа. И го постигат с фотоапарат Photo Clip, който е отличен със златен медал от Международния пловдивски панаир. Натрупвайки познания в областта на обработката на изображения, основателите се насочват към мобилната индустрия и така до днес. 

Понастоящем MM Solutions e водещ световен лидер в развоя на софтуер за вградени камери. Компанията разполага с екипи, занимаващи се с иновации и алгоритми за обработка на изображения, софтуерни разработки, верификация и настройки на цифрови камери, Еmbedded програмиране, хардуер и техническа докумeнтация. MM Solutions има трайно партньорство с редица утвърдени производители на чипове, сред които Qualcomm, Texas Instruments и други. Клиенти на компанията са водещи производители на смартфони, таблети, навигационни системи, дронове, екшън камери, електронни четци, умни електроуреди и т.н. 

През последните 3 години компанията има успешно реализирани проекти за автомобилната индустрия, като един от първите такива е с водещ немски автомобилен гигант, който имплементира камери, заменящи страничните огледала в една от колите си. Освен в сферата на камера технологиите, компанията има опит в разработката на различни Embedded устройства.

Повече за компанията може да намерите на нейния сайт, както и на страниците й във Facebook и LinkedIn.

GDPR: С регистрацията си за събитието се съгласявате данните ви да бъдат обработени за неговите цели.

Tickets

  • Ticket

    0,00 лв.
    Sale ended

Total

0,00 лв.

Share This Event

bottom of page