top of page

вт, 22.06

|

Sofia

MMS BrainTech / Session 2 / Изображения - филтрация и пирамидална декомпозиция

Registration is Closed
See other events
MMS BrainTech / Session 2 / Изображения - филтрация и пирамидална декомпозиция
MMS BrainTech / Session 2 / Изображения - филтрация и пирамидална декомпозиция

Time & Location

22.06.2021 г., 18:30 ч. – 20:00

Sofia, bulevard "Cherni vrah" 120, 1407 Krastova vada, Sofia, Bulgaria

About the Event

Изображения - филтрация и пирамидална декомпозиция / Стефан Бончев, експерт в екип "Алгоритми", MM Solutions

Презентацията ще разгледа някои често (и не толкова често) използвани трансформации на цифрови изображения : "поточкови операции", "филтриране" и "пирамидална декомпозиция". Ще видим как те могат да се използват с цел подобряване и смесване (enhancement and fusion) на изображения, като описанието ще е придружено и с конкретни примери.

  • Защо?
  •  Филтри върху изображения - линейни, нелинейни. Разделими филтри. Приложения.
  • Пирамидална декомпозиция. Приложения.

ВАЖНО: Събитието е част от  инициативата MMS BrainTech - цикъл от live сесии на алгоритмична тематика. С тях екипът на MM Solutions се стреми да фокусира вниманието на IT общността върху ролята на алгоритмите в развоя на софтуер за вградени камери.

В рамките на събитието ще се проведе и мини-алгоритмичен турнир, в който по желание могат да се включат всички участници, а най-добрите решения ще бъдат наградени.

За MM Solutions

MM Solutions e компания с над 20-годишен опит в разработването на софтуер за камери на мобилни устройства. Компанията е създадена от група български инженери, които си поставят за цел да разработят първия цифров фотоапарат в Европа. И го постигат с фотоапарат Photo Clip, който е отличен със златен медал от Международния пловдивски панаир. Натрупвайки познания в областта на обработката на изображения, основателите се насочват към мобилната индустрия и така до днес.

Понастоящем MM Solutions e водещ световен лидер в развоя на софтуер за вградени камери. Компанията разполага с екипи, занимаващи се с иновации и алгоритми за обработка на изображения, софтуерни разработки, верификация и настройки на цифрови камери, Еmbedded програмиране, хардуер и техническа докумeнтация. MM Solutions има трайно партньорство с редица утвърдени производители на чипове, сред които Qualcomm, Texas Instruments и други. Клиенти на компанията са водещи производители на смартфони, таблети, навигационни системи, дронове, екшън камери, електронни четци, умни електроуреди и т.н.

През последните 3 години компанията има успешно реализирани проекти за автомобилната индустрия, като един от първите такива е с водещ немски автомобилен гигант, който имплементира камери, заменящи страничните огледала в една от колите си. Освен в сферата на камера технологиите, компанията има опит в разработката на различни Embedded устройства.

Повече за компанията може да намерите на нейния сайт, както и на страниците й във Facebook и LinkedIn.

GDPR: С регистрацията си за събитието се съгласявате данните ви да бъдат обработени за неговите цели.

Tickets

  • Ticket

    0,00 лв.
    Sale ended

Total

0,00 лв.

Share This Event

bottom of page